Koers blancochequebedrijf dat aast op sociale netwerksite van Trump schiet fors hoger nadat Musk overnameplannen Twitter opbergt

Tesla-baas Elon Musk wil het socialemediaplatform Twitter niet langer overnemen. Dat is goed nieuws voor het blancochequebedrijf Digital World Acquisition. Dat bedrijf wil met een overname Trump Media & Technology Group (TMTG), de onderneming achter Truth Social, naar de beurs brengen. Bij de start van de Amerikaanse handelsdag is het aandeel van die SPAC ruim 20 procent hoger geschoten.

Terwijl de beleggers met Twitter-aandelen rake klappen krijgen, heeft de aandelenkoers van Digital World Acquisition de wind in de zeilen. Musk liet afgelopen weekend namelijk weten dat hij niet langer interesse heeft om Twitter over te nemen. Volgens de miljardair liegt het socialemediabedrijf over het aantal spambots op het platform.

Meer dan 15 procent hoger

Digital World Acquisition is een zogenaamd blanchochequebedrijf, ook wel een SPAC (Special purpose acquisition company) genaamd. Dergelijke beursgenoteerde ondernemingen zoeken naar bedrijven die ze naar de beurs kunnen brengen door een fusie of een overname. Daarom aast Digital World Acquisition op Trump Media & Technology Group. Dat is het socialemediabedrijf van de voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump.

Net zoals tal van andere aandelen kreeg het blanchochequebedrijf het de afgelopen maanden zwaar te verduren door onder meer de Amerikaanse renteverhogingen. Maar het nieuws dat Musk niet langer de intentie heeft om Twitter over te nemen geeft het aandeel een stevige boost. Bij de start van de Amerikaanse handelsdag noteerde Digital World Acquisition ruim 20 procent in het groen.

Twitter duikt in het rood

Twitter, daarentegen, moest wat terrein prijsgeven. Het aandeel van het socialemediaplatform noteerde maandagnamiddag bijna 7 procent in het rood. Verschillende beurshuizen stelden intussen hun koersdoel voor het bedrijf naar beneden bij. Zo hebben Daniel Ives en John Katsingris, analisten bij Wedbush, zaterdagochtend hun koersdoel verlaagd van 43 naar 30 dollar. “Dit is een rampzalig scenario voor Twitter”, klonk het. “We mogen bovendien niet vergeten dat de beide partijen een lange juridische strijd te wachten staat.”

Musk lijkt zich alvast niet te veel zorgen te maken over wat er hem nog te wachten staat. Via Twitter drijft hij zelfs de spot met de situatie. “Nu wordt het bestuur van Twitter verplicht om de informatie over het aantal spambots in een rechtbank te delen”, merkt hij in een komische afbeelding op.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20