Forse Bitcoinrally veegt 1 miljard dollar aan shortposities van de kaart

De koers van cryptomunt Bitcoin schoot woensdag boven de psychologische grens van 20.000 dollar en blijft verder oprukken.

Waarom is dit belangrijk?

Wedden tegen Bitcoin blijft riskant, zelfs tijdens een globale berenmarkt. Historisch gezien is de cryptomunt als activum een van de snelste waardegroeiers tussen andere vaste waarden zoals goud en aandelen. Hoewel de prijs van Bitcoin de afgelopen maanden bleef zweven tussen de 18.000 en 21.000 dollar, zijn opvallende rally’s nooit uitgesloten.

De details: Shorttraders, ofwel beleggers die wedden op een langzaam afglijdende Bitcoinkoers, kregen woensdag de rekening gepresenteerd.

  • De koers van Bitcoin noteerde voor het grootste deel van oktober tussen de 19.000 en 20.000 euro.
  • Verwacht wordt dat dit koerscijfer nog kan zakken, aangezien verschillende landen volgend jaar in een recessie kunnen terechtkomen, wat selloffs kan triggeren.
  • De koers van Bitcoin schoot woensdag echter omhoog met bijna 6,5 procent. Op het moment van schrijven, noteert Bitcoin zelfs een wekelijkse waardestijging van 8 procent.
  • Ether, ‘s werelds tweede meest waardevolle cryptomunt, schoot dan weer met 13 procent in de lucht.
  • Door de rally werden meer dan 1,1 miljard dollar aan posities op de cryptomarkt geliquideerd. 979 miljoen dollar daarvan zou afkomstig zijn van shortposities, staat te lezen in gegevens van Coinglass.

Hoe zal Bitcoins koers verder evolueren?

  • Bitcoinmijners, de ondernemers die het transactiesysteem van de cryptomunt draaiende houden en de blockchain beveiligen, staan steeds vaker onder druk door stijgende energieprijzen, regulering en de woelige macro-economische tijden.
  • Miners zouden een stevig aandeel van de bestaande Bitcoins in handen hebben en die mogelijk naar cryptobeurzen sturen voor liquidatie indien nodig.
  • “Bitcoin zou kunnen capituleren naar een bereik tussen de 10.000 tot 18.000 dollar, gevoed door een laatste selloff van de miners. Iets waar ik me zeker psychologisch op voorbereid”, waarschuwt de Belgische Bitcoin-auteur en ondernemer Tuur Demeester.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20