Investeerder Bernstein ziet Bitcoin groeien naar 1 miljoen dollar in 2033

Na de halving van de bitcoin midden april zakte de koers in. Toch denken analisten dat de waarde van de cryptomunt alleen maar zal groeien. Investeringsfirma Bernstein kijkt wel erg ver vooruit en maakt een projectie. Een bitcoin zou in 2033 1 miljoen dollar waard zijn.

Waarom is dit belangrijk?

De halving, waarbij het aantal Bitcoins per transactie die miners verdienen, gehalveerd werd, heeft als uiteindelijke bedoeling om de waarde van de munt omhoog te stuwen. In 2020 lukte dat. Nu blijft de grote piek uit. De waarde zakte zelfs na de halving, om nu op een plateau te komen. Toch denken analisten dat de waarde van de bitcoin zal stijgen.

In het nieuws: De analyse van Bernstein doet dromen.

  • In de eerste plaats denkt Bernstein dat softwareontwikkelaar MicroStrategy, wat het bedrijf is met het grootste aantal Bitcoins in zijn portefeuille, hoger zal scoren op de beurs. Een aandeel van het bedrijf krijgt een richtprijs mee van 2.890 dollar.
  • Als gevolg van die opwaardering bekeek Bernstein ook de Bitcoin zelf. En daar zet het bedrijf een sterke voorspelling neer. In 2025 zou de cryptomunt 200.000 dollar waard zijn. De koers zou, gemiddeld genomen, 500.000 dollar in 2029 bereiken, om dan tot 1 miljoen dollar gestegen te zijn in 2033.
    • Een eerdere analyse van bankengroep Standard Chartered voorspelde een waarde van 150.000 dollar voor een Bitcoin tegen het einde van 2024.
  • Na een daling in mei steeg de waarde van de Bitcoin weer, tot net boven de 60.000 dollar. Daardoor lijkt een plateau te zijn bereikt, die volgens Bernstein niet zal aanhouden. De enige weg is omhoog, denkt men.
  • Daarbij spelen de gereguleerde Bitcoin ETFs een belangrijke rol. Bernstein noemt die regularisatie door de Amerikaanse Fed “een keerpunt voor crypto”: er ontstond zo “een structurele vraag vanuit traditioneel kapitaal”. De nieuwe ETFs al 15 miljard dollar netto hebben binnengebracht. Men verwacht ook dat de ETFs steeds meer van de Bitcoin in omloop zullen bevatten.
  • De halving zorgt er ook voor dat investeerders wachten met het verhandelen van Bitcoin. De druk om te verkopen is afgenomen, omdat iedereen hoopt dat de waarde zal stijgen.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.