Bitcoin mijnen via waterkracht: energiecrisis zorgt voor nieuwe milieuvriendelijke innovatie

Cryptofanaten in Montreal, Canada zijn erg enthousiast over een nieuwe technologische innovatie in het land, namelijk Bitcoins mijnen met behulp van waterkracht.

Leden van de Mohawk Council of Kahnawake in Montreal, Canada, zijn bezig met het ontwikkelen van cryptomijnactiviteiten op basis van waterkracht. Bitcoin mijnen op de oorspronkelijke wijze is immers best milieuvervuilend. Daarom onderzoeken leden van de Mohawk Nation de mogelijkheid om elektriciteit te verkrijgen van Hydro Quebec, het bedrijf verantwoordelijk voor de totale elektriciteitsproductie van die provincie. Dat zou het mogelijk maken om de cryptomijntechnieken verder te onderzoeken die zouden worden toegevoegd aan de economische ontwikkelingsportefeuille van de raad.

Mike Delisle, MCK-chef en leider van de economische ontwikkelingsportefeuille, meent dat het mijnen van crypto interessant kan zijn voor inwoners van Kahnawake om zo meer inkomsten te genereren.

Geen financiële steun nodig

Terwijl gesprekken met Hydro Quebec lopen, zit MCK eveneens samen met de firma Pow.re die ook actief is binnen de cryptosector. De firma bestempelt eveneens dat de nieuwe mijntechniek geen financiële steun van Kahnawake nodig heeft. Paul Rice, een vertegenwoordiger van dat bedrijf: “het financiële risico voor de gemeenschap is zeer minimaal”. Verder is Rice van mening dat het bedrijf en de MCK werken aan het sluiten van een deal die in het voordeel van de Kahnawake zal zijn.

“Met nul investeringen en een kans om hier een nieuwe industrie te creëren, of in ieder geval een nieuwe industrie binnen Kahnawake, is het spannend voor het genereren van inkomsten en voor de ontwikkeling van diensten,” luidt het in een verklaring op 16 september.

Toekomstvisie

Volgens Rice zouden de mijnbouwplatforms in zeecontainers worden bewaard. Bovendien zou de staat in aanmerking komen voor een deel van het percentage gemijnde Bitcoin, als gevolg van de activiteiten, meent Rice. Verder voegt hij eraan toe dat de nieuwe innovatie “in feite een gratis worp aan de toekomstige prijsstijging van Bitcoin” is.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20