Bitcoin- en Etherprijzen nemen diepe duik

Bitcoinprijzen daalden zaterdagochtend met meer dan 10 procent naar een dieptepunt in de buurt van 43.000 dollar. Ook Ether deelde in de klappen.

Bitcoin, ‘s werelds grootste cryptocurrency, is in de afgelopen 24 uur meer dan 16 procent in waarde gedaald, volgens Coindesk. Vrijdagavond verloor Bitcoin al zo’n 2.000 dollar en na een vrije val op zaterdagochtend bereikte de cryptomunt een dieptepunt van zo’n 43.400 dollar. Daarna stabiliseerde de prijs rond zo’n 47.500 euro.

De prijs van Ether haalde een dieptepunt van om en bij de 3.500 dollar. Daarna herstelde de munt enigszins en handelde rond de 3.950 dollar. Ether’s verlies van de afgelopen 24 uur komt daarmee op zo’n 14 procent.

Gerommel op cryptomarkten

Op 26 november, toen de nieuwe coronavariant Omikron ineens wereldnieuws was, bereikte Bitcoin een dieptepunt van zeven weken, dicht bij 54.000 dollar, waarmee het in berenmarktgebied kwam. Een berenmarkt wordt meestal gedefinieerd als een daling van 20 procent of meer ten opzichte van recente hoogtepunten.

Afgelopen week zorgde voor gerommel op cryptomarkten. Cryptobeleggers maakten zich zorgen over de opkomst van de nieuwe coronavariant. Fed-voorzitter Jerome Powell deed deze week ook verschillende zorgwekkende uitspraken over de oplopende Amerikaanse inflatie.

Legendarisch belegger Charlie Munger, de trouwe luitenant van topinvesteerder Warren Buffett, haalde vrijdag ook uit naar cryptomunten. Volgens de 97-jarige belegger heeft Peking een goede keuze gemaakt door cryptomunten finaal te verbieden. Munger wenste zelfs dat de gedecentraliseerde technologie nooit uitgevonden was.

Recordniveau

De Bitcoin is nu ongeveer 30 procent gedaald ten opzichte van het recordniveau van 69.000 dollar, van begin november.

De belangrijkste beurskoersen op Wall Street boekten ook verlies .

Met bijdrage van Jeremy Van der Haegen

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.