Grondstofanalist voorspelt koers van 100.000 dollar voor Bitcoin, ondanks “mokerslag” van de Fed en “macro-economische winter”

Bloomberg-grondstofanalist Mike McGlone meent dat Bitcoin tegen 2025 zal verhandelen tegen 100.000 dollar, op voorwaarde dat de inflatiestorm in het Westen is gaan liggen.

Bitcoin, ‘s werelds meest waardevolle cryptomunt volgens marktwaarde, kost op het moment van schrijven rond de 19.000 dollar. Ooit, in november 2021, bereikte de cryptomunt nochtans een koersniveau van 67.500 dollar.

Volgens McGlone zijn Bitcoin en de rest van de cryptomarkt zwaar getroffen door een “mokerslag” van de Fed, de Amerikaanse centrale bank. Digitale activa zouden momenteel amper het hoofd boven water kunnen houden, maar toch gelooft McGlone dat er geen sprake is van een zogenoemde “cryptowinter”. 

“Het is geen cryptowinter, het is een macro-economische globale winter. Ik denk dat cryptomunten daar maar een klein deel van uitmaken, maar daarom denk ik dat de macrozijde overweldigend is”, legt de marktveteraan uit in een interview met Kitco News.

“Kwestie van tijd voordat het 100.000 waard is”

McGlone meent zelfs dat Bitcoin en andere cryptomunten na de huidige inflatiestorm, die rentevoetverhogingen van centrale banken uitlokt, zich kunnen ontpoppen tot de beste activaklasse op de markt. Dat zou te maken hebben met de groeisnelheid van de blockchainsector.

“Het is voor mij een kwestie van tijd voordat Bitcoin naar 100.000 dollar gaat. Het belangrijkste feit is dat de adoptie en vraag toenemen, tenzij je verwacht dat dat omkeert, wat ik niet denk. Het zal blijven stijgen; het is nu gewoon een kwestie van tijd”, meent McGlone. 

De analist vergelijkt de huidige cryptomarkt zelfs met de internetzeepbel van 2000. Toen brokkelde de markt voor internetbedrijven af na een enorme hausse, maar konden enkele overlevende spelers later de markt overnemen.

“Zoals in 2000 gaat alles naar beneden en het is zelfs erger dan in 2000 omdat de obligatiemarkt het toen goed deed. Het belangrijkste is dat crypto het snelste paard in de race is. Ze hebben het snelle technologische voordeel en vooruitkijkend naar de toekomst zullen ze blijven stijgen”, klinkt het nog.

Kan Ethereum Bitcoin voorbijsteken?

Er is op de cryptomarkt de afgelopen maanden veel speculatie over een mogelijk scenario waarin Ethereum, de tweede meest waardevolle cryptomunt en het platform voor de meeste Web3-toepassingen, Bitcoin kan voorbijsteken in marktwaarde. Deze gebeurtenis wordt ook wel de ‘Flippening’ genoemd.

Volgens McGlone bestaat er inderdaad een kans dat dit effectief zal gebeuren, hoewel dat binnen de huidige macro-economische context moeilijk zal blijken. Volgens McGlone zal Bitcoin zich blijven onderscheiden als een soort digitaal goud, maar zullen cryptomunten eerst nog verschillende jaren nodig hebben om van hun reputatie als riskante investering af te raken.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20