Biologisch eten is niet langer populair, en dat ligt niet alleen aan de prijs

We zitten momenteel midden in een economische crisis en onze koopkracht is in vrije val. Hierdoor veranderen onze consumptiepatronen; biologische producten betalen daarvoor de prijs.

Waarom is dit belangrijk?

We weten dat biologisch eten ethischer is en beter voor de planeet en de gezondheid. Maar het is niet per se beter voor de portemonnee. Midden in de economische crisis kiezen consumenten steeds vaker voor witte producten en laten ze biologische goederen links liggen.

In het nieuws: Uit een studie van de Fédération Nationale de l'Agriculture Biologique (Fnab) blijkt dat de Fransen steeds minder biologisch voedsel consumeren. De inflatie heeft er veel mee te maken, maar het is niet de enige aanleiding.

  • In 2014 bedroeg de consumptie van biologische producten 2,1 procent. In 6 jaar tijd is de nuttiging van dergelijke waren gestegen tot 5,1 procent. Maar sinds 2020 daalt het verbruik. Dit jaar is het zelfs teruggevallen tot onder de 5 procent. Deze twee
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20