Biocartis schiet hoger op rode Europese beurzen

Europa start de beursweek in het rood. Beleggers maken zich zorgen over de stijgende coronabesmettingen, maar in Brussel doet Biocartis er wel bijna 7 procent bij na goede cijfers.

De Brusselse sterindex Bel20 begint de dag 0,2 procent in het rood. In de index verliest het Gentse biotechbedrijf Argenx 1,9 procent, de supermarkt Colruyt staat aan kop met 1,1 procent winst.

Op de brede beurs is het biotechbedrijf Biocartis de grote winnaar. De groep maakte bekend dat ze al haar doelstellingen gehaald heeft voor 2020. De verkoop van haar minilabo Idylla verliep naar wens en de kaspositie kwam licht boven het doel uit. Op 25 februari komen de volledige cijfers eraan, maar beleggers nemen alvast een voorschot en sturen het aandeel 6,8 procent in het groen.

Boeing

In Parijs profiteert Airbus van een nieuwe crash bij zijn concurrent Boeing. Het aandeel gaat 1,5 procent hoger hoewel maandagochtend bleek dat de verkoop in 2020 logischerwijze tegenviel. Het bedrijf verkocht maar 566 vliegtuigen, wat 34 procent minder is dan in 2019.

De Franse farmagigant Sanofi wint 0,7 procent na de overname van zijn Britse concurrent Kymab voor 1 miljard dollar (820 miljoen euro).

De brede beursindex EuroStoxx50 verliest 0,6 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20