Kim Dotcom: “Het was of Binance of FTX dat neerging”

De niet onbesproken, maar bekende internetondernemer Kim Dotcom komt op de proppen met nieuwe onthullingen over het FTX-fiasco.

Waarom is dit belangrijk?

De implosie van cryptobeurs FTX en de fraude van zijn oprichter Sam Bankman-Fried heeft de reputatie van de cryptosector fors beschadigd. De Duits-Finse internetpionier Kim Dotcom meent nu dat ook Binance vlakbij de afgrond staat. Dotcom raakte in 2012 in opspraak vanwege vermeende inbreuken op de witwaswetten en de auteursrechten.

De details: Volgens Kim Dotcom was het ofwel Binance of FTX dat de boeken moest sluiten.

  • Het was cryptobeurs Binance dat de ondergang van FTX in gang zette door de cryptomunt FTT massaal te dumpen. Die munt werd gecreëerd door FTX zelf en ondersteunde de reserves van de firma.
  • Vervolgens bracht Binance een 'proof-of-reserves' uit, ofwel een bewijs van voldoende reserves om beleggers in te dekken.
  • Volgens Dotcom was er echter sprake van een diepgaande machtsstrijd binnen crypto, sp
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.