Biden veroordeelt Netanyahu met woorden, maar volgt dat niet op door daden

De Amerikaanse president Joe Biden roept op tot Israëlische voorzichtigheid, maar die boodschap valt in dovemansoren bij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Tegelijk is het lastig voor Biden om definitief de banden te doorbreken.

Waarom is dit belangrijk?

De VS zijn en blijven een van de trouwste bondgenoten van Israël, maar Netanyahu's oorlogsretoriek verdeelt het land. Biden zit duidelijk met de situatie verveeld en lijkt geen kant te willen kiezen.

In het nieuws: Netanyahu gaat door met het bestoken van doelwitten.

  • Volgens Netanyahu zal "alleen aanhoudende militaire druk tot totale overwinning leiden en tot de vrijlating van al onze gijzelaars", zo liet hij optekenen tegenover The Guardian. Dit was een reactie op de bomaanvallen op de stad Rafah, waarbij 67 doden vielen.
  • Netanyahu wil van geen wijken weten. Hij is een hardliner en gebruikt, onder druk van zijn eigen regering, steeds meer een absolute retoriek. Een staakt-het-vu
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Corneel Vanfleteren & Wouter Verschelden
Meer