Biden doet zijn Republikeinse vijanden een laat kerstcadeau: “de laptop van zoon Hunter Biden” zal de volgende 2 jaar de actualiteit beheersen

Sinds de verkiezing van Bill Clinton in 1992 heerst in Washington een hatelijke sfeer.  De Amerikaanse politiek is een ranzige bedoening geworden, met hoorzittingen, speciale onderzoekers, beschuldigingen, achterklap en aanvallen op publieke figuren. Wie had gehoopt dat dit onder de Republikeinse heerschappij in het Huis van Afgevaardigden zou veranderen, is er aan voor de moeite.

Waarom is dit belangrijk?

De Republikeinse Partij GOP start een onderzoekscommissie die de “weaponization of the government" gaat bekijken. De Republikeinen zijn er met andere woorden van overtuigd dat de Amerikaanse regering de politiek als een wapen inzet tegen het Amerikaanse volk. Hun uitgangspunt is de weinig faire behandeling van voormalig president Trump door de verschillende onderzoekscommissies.

Het onderzoek naar de onderzoekers van de onderzochten

In het nieuws: Election denier Jim Jordan gaat een zoveelste onderzoekscommissie voorzitten. Die wil de 'weaponization of the government’ onder de loep wil nemen. 

  • Frustraties over tal van zaken hebben zich sinds de machtsovername door president Joe Biden enkel verder opgestapeld. Jordan en zijn collega’s willen nu de onderzoekers onderzoeken die hen de voorbije twee jaar aan verschillende onderzoeken hebben onderworpen.
  • D
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20