Bewindvoerders vragen faillissement aan voor Blokker-opvolger Mega World

De voorlopige bewindvoerders vragen het faillissement aan voor Blokker-opvolger Mega World. Ze geloven niet dat het bedrijf nog te redden is, meldt de krant De Standaard donderdag.

Als opvolger van Blokker was Mega World geen lang leven beschoren. Acht maanden geleden nam de Nederlander Dirk Bron de Belgische Blokker-winkels over en vormde hij ze om tot de discountketen Mega World, maar aan dat verhaal is nu al een einde gekomen. De voorspelling van de vakbonden werd vroeger dan verwacht bewaarheid.

Begin november vroeg het bedrijf bescherming tegen zijn schuldeisers, maar heeft dat uiteindelijk niet gekregen. Twee bewindvoerders,  Thierry Lammar en Kristin Van Hocht, namen de fakkel over om te bekijken of een deel van de winkelketen nog gered zou kunnen worden. Zij concluderen nu dat dat onmogelijk is. De financiële put bij Mega World is volgens Lammar van die aard dat het vennootschap niet te redden valt.

Een faillissement kan voorlopig nog niet worden uitgesproken. Het bedrijf ging in beroep tegen de beslissing van de ondernemingsrechtbank om de aanvraag tot het opstarten van een gerechtelijke reorganisatieplan onontvankelijk te verklaren. Het bedrijf ging volgens de rechtbank uit van een onrealistische winstprognose waarbij de omzet zou verdubbelen de komende maanden.

Mega World beschikt over 122 winkels en ongeveer 650 werknemers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20