Beurzen rallyen ondanks verkiezingsonduidelijkheid

Een mooie dag op de Amerikaanse beurs. De onzekerheid over de Amerikaanse verkiezingsuitslag hield beleggers niet tegen.

De Dow Jones sprong 1,4 procent hoger maar deed er op zijn hoogtepunt 4 procent bij. De S&P 500 ging 2,2 procent hoger. De Nasdaq met zijn lading techaandelen deed er maar liefst 3,9 procent bij. Beleggers zochten op Wall Street de veilige haven van de tech op.

De grote techjongens deden het dan ook goed. Apple en Microsoft gingen elk 4 procent hoger en Facebook spurtte 8,3 procent hoger. Alphabet en Amazon gingen elk respectievelijk met 6 procent omhoog.

Ook in de mobiliteit zat het goed. Daar is een uitstekende reden voor. Uber reed 15 procent verder. Concurrent Lyft deed er 11 procent bij. De Amerikaanse rechtbank in Californië heeft beslist dat werknemers van Uber en Lyft eigenlijk zelfstandigen zijn. De chauffeurs van Uber hadden gevraagd om een statuut als werknemer, met de bijkomende voordelen, maar de rechter volgde Uber. Vandaag kondigde Uber ook de start van hun diensten in Vlaanderen aan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20