Beurzen immuun voor cryptochaos rond FTX

De aandelenbeurzen halen de schouders op voor de implosie van FTX, een van de grootste cryptoplatformen. Dat lijkt erop te wijzen dat crypto voor het overgrote deel nog afgescheiden is van het traditionele financiële systeem.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije jaren waarschuwden toezichthouders dat een crisis in de cryptosector de bredere financiële stabiliteit op losse schroeven kon zetten. Maar de crash van FTX leidt niet tot zo'n gevreesd domino-effect.

In het nieuws: De pijnlijke val van FTX wordt de "Lehman van de cryptosector" genoemd. Dat is een verwijzing naar het bankroet van Lehman Brothers in september 2008, dat tot een oncontroleerbare kettingreactie leidde en de toenmalige bankencrisis helemaal deed ontploffen.

Het verschil is echter dat de zaak-FTX voor een ravage zorgt binnen de cryptowereld, met de belangrijkste munt Bitcoin die naar 16.000 dollar gekelderd is, maar de rest van het financiële systeem niet lijkt te deren:

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.