Beurzen geloven in het Biden-effect

Met Joe Biden nu stevig in het Oval Office verankerd, geloven beleggers in een rozige toekomst. De Europese beurzen openen in het groen.

Na de inauguratieceremonie en een vlaag executieve besluiten heeft Joe Biden er zijn eerste dag als de 46ste president van de Verenigde Staten opzitten. Dat stelt de belegger gerust, er komt namelijk een Big Act aan en die moet de economische coronaklap verzachten.

Dat heeft effect op de Europese beurzen. Steraandelenkorf Eurostoxx 50 opent licht in het groen, met 0,55 procent winst. De Bel20 is de beste van de klas en gaat 0,85 procent hoger bij het begin van de beursdag.

Daar zijn uitstekende redenen voor. Galapagos mag na een periode van malaise ook goed nieuws ontvangen. De Britse farmawaakhond heeft jyseleca aangeraden voor gebruik tegen matige tot ernstige reumatoïde artritis. Dat is een primeur voor de aandoening, en Galapagos koerst 2,8 procent hoger.

Die andere sterspeler, de Gentse biotecher ArgenX, gaat mee in de slipstream en gaat ook 4 procent hoger. Maar bovenaan de Bel20 staat Aperam, de roestvrijstaalproducent uit Genk. Die zet zijn rally van de afgelopen dagen door, na fanmail van Deutsche Bank. Het aandeel vlamt 5 procent hoger.

Over de landsgrenzen valt vooral de ruime winst, 6 procent van Sage Group op. De Londense softwarespecialist kon uitstekende kwartaalresultaten voorleggen en plukt daar nu de vruchten van.

Lees ook: Amerikaanse beurzen zetten opnieuw records neer

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20