Bernard Gustin (ex-Brussels Airlines) neemt roer over van spoorvrachtbedrijf Lineas

Bernard Gustin, die vier jaar geleden opzij gezet werd als CEO van Brussels Airlines wordt de nieuwe topman van spoorvrachtbedrijf Lineas. Opmerkelijk: in het topmanagement zitten nog enkele andere ex-toppers van Brussels Airlines.

In februari 2018 moesten Bernard Gustin (CEO) en Jan De Raeymaeker (financieel directeur) opkrassen bij Brussels Airlines, dat sindsdien sterker vanuit de Duitse moedermaatschappij Lufthansa bestuurd wordt. Vier jaar later wordt het luchtvaartduo herenigd bij Lineas, het spoorvrachtbedrijf met NMBS-roots dat velen wellicht nog kennen onder zijn oude naam B Cargo.

Oude bekenden

Gustin wordt bij Lineas niet benoemd tot CEO, maar tot uitvoerend voorzitter. In een dubbele rol zal hij niet alleen de raad van bestuur leiden, maar ook het dagelijkse management. De huidige CEO Geert Pauwels treedt na twaalf jaar af.

Gustin moet de spoorvrachtoperator nieuw leven inblazen na de moeilijke periode van de coronapandemie. Hij vindt in de directie niet alleen zijn oude kompaan De Raeymaeker terug, maar ook commercieel directeur Lars Redeligx, eveneens ex-Brussels Airlines.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.