Ben Weyts: ‘Er komt geen verlenging van de kerstvakantie’

Na de kerstvakantie handhaaft de Vlaamse regering de maatregelen die ze eerder heeft genomen voor het onderwijs. Dat betekent in de eerste plaats dat de kerstvakantie niet verlengd wordt.

In tegenstelling tot de herfstvakantie wordt de kerstvakantie niet verlengd met een aantal dagen. Dat heeft Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Onderwijs, laten weten na een vergadering met de onderwijspartners. ‘Ik wil geen verlenging van de kerstvakantie zoals hier en daar geopperd wordt’, aldus de minister. ‘Dat zou de leerachterstand enkel vergroten.’

Handhaving huidige maatregelen

Tot en met ten vroegste 15 januari gelden dezelfde maatregelen als voor de kerstvakantie. Dat betekent dat deeltijds afstandsonderwijs de regel blijft in de tweede en derde graad secundair onderwijs. 

Voor alle andere leerlingen is er voltijds onderwijs. Het volwassenenonderwijs en deeltijds kunstonderwijs blijven in fase rood.

Richtlijnen volgen

De onderwijspartners komen op 2 januari opnieuw samen om de situatie te evalueren. Tijdens die vergadering gaan ze ook kijken welke beslissingen er genomen moeten worden voor de periode tussen de kerst- en de krokusvakantie.

Volgens Weyts zal veel afhangen van wat we doen tijdens de kerstvakantie. Hij vraagt samen met de onderwijspartners om de richtlijnen strikt op te volgen en geen reizen te doen tijdens de kerstvakantie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20