Belgische spellenmaker Cartamundi betreedt samen met Batman de NFT-markt

De Belgische kaart- en spellenmaker Cartamundi heeft een deal gesloten met de Amerikaanse filmgigant Warner Bros. De twee partijen betreden samen de NFT-markt. Cartamundi gaat op zijn digitale platform Hro digitale kaarten van Batman aanbieden.

NFT’s (non-fungible tokens) zijn booming business. Ook in ons land hebben bedrijven meer en meer aandacht voor de digitale hebbedingetjes. Zo heeft Cartamundi de afgelopen twee jaar enkele miljoenen euro’s geïnvesteerd in het digitale platform Hro, een samentrekking van de Engelse term “hero.” Nu heeft dat bedrijf voor het platform een belangrijke meerjarencontract met Warner Bros op zak, schrijft De Tijd.

Kaarten van Batman

In een eerste fase gaat het bedrijf zich toespitsen op digitale kaarten van Batman. Warner Bros heeft nog maar recent een nieuwe film over de iconische superheld uit het DC-universum gelanceerd. Het komt dan ook als geen verrassing dat de focus nu ligt op de gemaskerde misdaadbestrijder uit Gotham City. Bedoeling is dat er later ook kaarten bijkomen van andere DC-helden waarvan Warner Bros de licentie in handen heeft, zoals Aquaman en Superman. Net zoals bij de traditionele kaarten zal je op Hro de digitale kaarten kunnen verhandelen en ruilen.

De NFT’s worden ontwikkeld in combinatie met fysieke kaarten. Zo zullen de 6 miljoen unieke fysieke kaarten van Batman die geproduceerd worden door Cartamundi gepaard gaan met een QR-code. Die code geeft je toegang tot een NFT van het fysieke exemplaar. Fans zullen op het platform ook rechtstreeks NFT-kaarten kunnen kopen, zonder de fysieke equivalent.

“Briljante combinatie”

“Fans zijn al decennialang stapelgek van ruilkaarten. De combinatie van een fysieke kaartencollectie met een digitale NFT-tweeling is dan ook briljant. Dit programma brengt het DC-merk naar fans op een manier die nog nooit eerder is gedaan”, laat Pam Lifford, de topman van Warner Media Global Brands and Experiences, weten in een persbericht.

Dankzij de NFT’s kan zowel Cartamundi als Warner Bros een extra inkomstenbron aansnijden. Voor elke verhandelde NFT gaat een percentage naar de oorspronkelijke uitgever van de kaarten. De kaarten zullen vanaf deze maand beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zoals wel vaker het geval is bij NFT’s en verzamelkaarten zullen er ook speciale edities worden vrijgegeven doorheen het jaar.

Hro staat overigens ook open voor alle concurrenten van Warner Bros.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20