Belgische softwarespeler itsme gaat in zee met grote jongens Microsoft en Adobe

Itsme, de Belgische applicatie die digitale identificatie mogelijk maakt, heeft een overeenkomst gesloten met ‘twee grote spelers in de internationale IT-wereld: Microsoft en Adobe’, kondigde het Belgische bedrijf dinsdag aan in een persbericht.

‘De eenvoudige authenticatie van itsme zorgt ervoor dat klanten snel en veilig toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben. En de geverifieerde handtekening itsme biedt consumenten een makkelijke – en volledig mobiele – manier om te ondertekenen documenten terwijl u geniet van het hoogste niveau van beveiliging ‘, zegt Kris De Ryck, CEO van het bedrijf dat in mei 2017 werd gelanceerd.

Met 1,8 miljoen gebruikers kan itsme nu worden gebruikt als idenitficatiemethode op Microsoft Azure AD B2C, een clouddienst waar dagelijks miljoenen gebruikers op inloggen. 

Met item kan nu ook worden ondertekend bij Adobe Sign. Met dat programma kunnen documenten volledig digitaal worden verzonden, ondertekend en gevolgd. 

Itsme is ontworpen voor online identificatie, authenticatie en bevestiging via een wettelijke elektronische handtekening. De applicatie is ontwikkeld door het Belgian Mobile ID consortium, dat zeven Belgische bedrijven uit de bank- en telecommunicatiesector samenbrengt (Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC / KBC, ING, Orange Belgium, Proximus en Telenet).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20