Rellen na WK-match tegen Marokko op internationale voorpagina’s

Zondagavond vonden hevige rellen plaats in onder meer Brussel, na de voetbalmatch België-Marokko. Ook de internationale pers pikte dit op.

Waarom is dit belangrijk?

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al gevreesd voor rellen. Verschillende cafés in de hoofdstad besloten de wedstrijd niet uit te zenden, en de politie was extra waakzaam. Nog voor de wedstrijd werd afgefloten, startten de rellen.

In het nieuws: België verliest met 0-2 van Marokko. Vlak na de eerste Marokkaanse goal startten de rellen in Brussel.

  • De meeste relschoppers verzamelden op de Maurice Lemonnierlaan en Anspachlaan, tussen het Zuidstation en de beurs. Daar sneuvelde verkeersmeubilair zoals vuilnisbakken en verkeerslichten. Verschillende metrostations sloten de poorten, maar op beelden valt te zien hoe de amokmakers deze gewoon kapot stampten.
  • Ook voertuigen moesten eraan geloven: verschillende auto's w
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.