Belgische GIG Tech gaat white label cloud aanbieden

GIG Tech, een bedrijfje uit Lochristi dat al een cloudspeler was, komt nu ook met een white label-cloudaanbod.

White label, dat mag u gerust vertalen als wit product. Niet de goedkoopste oplossing noodzakelijk, maar voor bedrijven die klanten aan hun eigen merk willen binden, kan het een interessante oplossing zijn. Kleine bedrijven hebben echter niet altijd de knowhow of middelen om een eigen cloud op te zetten. GIG Tech uit Lochristi komt als een van de enigen met een white label aanbod in Europa.

Belgische data

GIG Tech trok in juli nieuwe investeerders aan. De white label-clouddienst wordt aangeboden door dochterbedrijf Whitesky. Dat moet een clouddienst als een kant-en-klaarpakket gaan aanbieden. Cloud-as-a-service, heet dat in het jargon.

De data worden lokaal in een serverlocatie in België of Nederland opgeslagen, de klant kiest waar. Whitesky heeft intussen ook een locatie in Frankrijk op het oog, in Straatsburg.

Whitesky moet natuurlijk opboksen tegen de grote jongens als Azure. Maar volgens directeur Jeroen Van Langenhove zit de kracht van Whitesky er net in dat het specifiek op de noden van de klant kan inspelen en daardoor uiteindelijk goedkoper is. ‘We zijn sowieso goedkoper. Je weet waar je data staan, we gaan ook geen data zelf migreren naar andere locaties. Maar we gaan ook voor simpliciteit. We merken dat veel mensen het overzicht kwijt zijn in de vele veranderingen die grote cloudspelers doen,’ zegt hij daarover aan Data News.

Azure

‘Ik heb zowel in België als elders in de wereld gezien hoe integratoren op bijvoorbeeld Azure zijn gesprongen en hun marge aan hen afgeven. Als die prijs wat verhoogt dan verdien je niets met een dienst in de cloud. Bij ons kan een klant zijn prijs zelf bepalen.’

Daarvoor biedt Whitesky drie pakketten aan: een starterspakket, een medium en eentje voor wie meteen zwaar aan de slag wil gaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20