Belgische e-bike Cowboy lonkt naar Amerikaanse fietsers


De Belgische producent van e-bikes Cowboy gaat de Amerikaanse markt aanboren. Bovendien trekt het Brusselse bedrijf ook naar Zweden en Denemarken. Cowboy breidt de aanwezigheid zo uit naar twaalf landen, meldt de fietsconstructeur donderdag.

Cowboy maakte de plannen voor de Verenigde Staten donderdag bekend op de Micromobility Conference in San Francisco. De in 2017 opgerichte producent van elektrische en geconnecteerde fietsen wil in de VS garen spinnen bij het drukke verkeer en de files in de grootsteden.

“In 2020 verloor de gemiddelde automobilist in New York ondanks de lockdowns een 100-tal uur in opstoppingen”, zegt medeoprichter en technisch verantwoordelijke Tanguy Goretti in een persbericht. “Het potentieel van de Amerikaanse e-bike markt is gigantisch.”

Ook volgens zijn Nederlandse concurrent VanMoof zijn de VS momenteel dé groeimarkt voor e-bikes.

De Amerikaanse markt is momenteel minder matuur dan de Europese, maar volgens Cowboy is daar verandering in aan het komen, zowel bij de fietsers als de overheden. “De verwachtingen zijn dat de e-bike markt in de VS groeit met 30 procent tegen 2025, tot vier miljard dollar. Het is een logische stap om er met Cowboy aanwezig te zijn”, aldus Goretti.

Amerikaanse klanten kunnen voortaan via de website hun fiets bestellen, met levering die zal starten vanaf 2022. Cowboy zal er enkel de nieuwste modellen aanbieden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20