Belgische bewakingsreus in de maak

De Waalse bewakingsfirma’s Protection Unit en Fact kondigen hun fusie aan. Via expansie in Vlaanderen hoopt het fusiebedrijf uit te groeien tot een Belgische bewakingskampioen naast de grote internationale spelers.

De ondernemers achter beide bedrijven, Yves Bastin (Fact) en Samuel Di Giovanni (Protection Unit) kondigden woensdagavond de fusie aan in een gezamenlijk filmpje.

‘We delen dezelfde visie en samen staan we sterker om een 100 procent Belgische bewakings- en beveiligingsbedrijf uit te bouwen’, was hun boodschap.

Nummer vier

Ze worden samen het nummer vier op de Belgische markt dat het Franse Seris op de hielen gaat zitten. Het Britse G4S en het Zweedse Securitas, de leiders op de Belgische markt, zijn nog een maatje te groot.

Het nieuwe fusiebedrijf is naar eigen zeggen wel al het nummer één in Wallonië en beschouwt expansie op de Vlaamse markt als een topprioriteit.

Fact (850) en Protection Unit (500) zijn samen goed voor 1.350 bewakingsagenten. Door samen te gaan, hopen beide bedrijven meer kritische massa te krijgen om op drie jaar tijd door te groeien tot 2.000 medewerkers en een plaats in de topdrie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20