Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belgische beurswaakhond waarschuwt voor frauduleuze website: ‘rendementen zijn te mooi om waar te zijn’

Logo Business AM
Markten

24/02/2020 | Willem De Maeseneer | 2 min leestijd

Beurswaakhond FSMA heeft maandag een waarschuwing uitgestuurd voor de website www.central-spot.com, die energiebeleggingen en vermogensbeheer aanbiedt. De personen achter de website hebben geen toelating om in België beleggingsdiensten aan te bieden, en bovendien vertonen de aanbiedingen ‘verschillende aanwijzingen van oplichting’, aldus de FSMA.

De website belooft bijvoorbeeld zeer hoge rendementen op energiebeleggingen, maar die zijn te mooi om waar te zijn, zegt de beurswaakhond. ‘Ondanks alle beloftes recupereren de beleggers hun geld uiteindelijk nooit.’ De beurswaakhond geeft beleggers dan ook de raad om niet in te gaan op voorstellen van www.central-spot.com.

Het gaat bovendien om een ‘gekloond bedrijf’: de website maakt misbruik van de naam van een Cypriotische onderneming, Centralspot Trading Ltd. De FSMA waarschuwde eerder al voor fraude door gekloonde beleggingsbedrijven. Die misbruiken de naam van een bestaande persoon of onderneming om geloofwaardig en legitiem te lijken, en op die manier beleggers te overtuigen.

Zo waren er de voorbije weken al waarschuwingen voor misbruik van de identiteit van de beursgenoteerde Groep Brussel Lambert (GBL) en van de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton