Belgisch kampioenbedrijf in ‘gezond werken’ in de maak

Energy Lab, het coachingbedrijf van Golazo Groep, koopt het bedrijf Better Minds at Work, dat inzet op de mentale gezondheid van de werknemer.

Energy Lab ging tien jaar geleden van start als testlabo voor sporters en mensen die zich voorbereiden op sportieve uitdagingen. Het bedrijf begeleidt werknemers en particulieren om een gezondere levensstijl aan te kweken. Dat gebeurt onder meer via apps, maar vooral door totaalprogramma’s voor bedrijven.

Nu komt daar een belangrijke afdeling gericht op mentale gezondheid bij, via de overname met Better at Work. Het bedrijf van de bekende psychologe Elke Geraerts en hr-experte Pia Buysse ontwikkelde zich de voorbije vijf jaar tot een belangrijke speler in het versterken van het mentale kapitaal in organisaties.

‘Zeker met onze samenwerking nu, is er geen vergelijkbare partij in België’, zegt Elke Geraerts. Ze blijft aan boord bij Better Minds at Work en zal samen met Kristof De Smet, de CEO van Energy Lab, het dagelijkse bestuur vormen.

Buysse lijkt afscheid te nemen van het bedrijf en zegt haar kennis en expertise voortaan te willen inzetten om cultuurveranderingen in bedrijven te faciliteren.

Evy en Evi

Bij Energy Lab, bekend van tv-persoonlijkheid Evy Gruyaert, werken onder meer de ex-topsporters Evi Van Acker (zeilen) en Aagje Vanwalleghem (turnen). Better Minds at Work heeft ex-toptennisspeelster Dominique Monami aan boord.

De aanwezigheid in Nederland wordt versterkt door de volledige overname door Energy Lab van sectorgenoot Peak4 uit Amsterdam. Door deze samenwerkingen zal Energy Lab voortaan goed 60 vaste medewerkers tellen en naar een omzet van om en bij de 15 miljoen euro groeien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20