Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belgisch fonds M80 gooit Le Pain Quotidien reddingsboei toe

Logo Business AM
Business

22/05/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

De kernactiviteiten van bakkerijketen Le Pain Quotidien, waaronder de winkels in België en Frankrijk, komen wellicht grotendeels in handen van het jonge investeringsfonds M80, met serieel ondernemer José Zurstrassen als bekendste vennoot.

Dat meldden De Tijd en L’Echo en wordt bevestigd door de investeerders. M80 gaat een alliantie aan met de huidige grootste aandeelhouder Cobepa en de meerderheid van het bedrijf in handen krijgen.

De twee partijen willen alle winkels in België (25 in eigendom en 8 in franchise) en Frankrijk (13 in eigendom en 4 in franchise) verwerven. Ook het merk Le Pain Quotidien, de contracten met internationale franchisenemers en l’Atelier du Pain – de bakkerij in Ninove – zouden onder hun controle vallen. Alles samen werken in de betrokken ondernemingen ongeveer 850 mensen.

Geen onbekenden

M80 kent de interne keuken van Le Pain Quotidien goed, want Peter Vermeersch, een vennoot bij M80, is de voormalige CEO van Le Pain Quotidien Belgium. Alain Coumont, de stichter van de Brusselse broodketen, zou bij het project betrokken blijven.

Le Pain Quotidien raakte in zware financiële moeilijkheden door de coronacrisis. Eerder raakte bekend dat de Amerikaanse uitbaatrechten van Le Pain Quotidien-winkels in handen kwamen van een hamburgergroep.

Source: De Tijd


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO