België op weg naar volledige lockdown?

Het ziet er almaar meer naar uit dat ons land richting een volledige lockdown opschuift, zoals in Italië en Spanje al het geval is. België zou daarmee dan Frankrijk volgen, dat volgens de verwachtingen vanavond een lockdown afkondigt.

‘Alles wijst in die richting’, klinkt het bij een regeringsbron. Al wil niemand het definitief bevestigen.

Koning Filip sprak om 19 uur de bevolking toe, maar ging niet verder dan een oproep om de rust te bewaren en de aanwijzingen van de overheid te volgen.

‘Het zou gaan om een zeer vergaand pakket, dat ons op ongeveer gelijk niveau brengt zoals Italië en Spanje’, luidt het volgens een bron. Daar zijn ondertussen overal alleen nog hoogst noodzakelijke verplaatsingen toegestaan. De economie is daardoor zogoed als tot stilstand gekomen. ‘Maar we hebben weinig andere keuze, als we de verspreiding van het virus willen tegengaan’, klinkt het.

Ondertussen zet N-VA ook politieke druk op het dossier, doordat Bart De Wever (N-VA) op niveau van de steden oproept om een avondklok in te stellen. Dat is opmerkelijk, omdat de N-VA bij het begin van de crisis nog een eerder voorzichtige lijn bewandelde, maar nu voluit voor strenge maatregelen wil gaan.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.