België, Nederland en Duitsland maken kandidatuur voor WK vrouwenvoetbal in 2027 officieel

Een groot toernooi in het mannenvoetbal zit er in België niet meteen aan te komen. Toch bestaat de kans dat er binnenkort een wereldkampioenschap plaatsvindt in ons land. Het gaat om het WK voetbal voor vrouwen in 2027. Samen met Nederland en Duitsland heeft België namelijk officieel een kandidatuur ingestuurd.

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland is nog maar net afgelopen. Daar kon Spanje zich wereldkampioen kronen na een spannende finale tegen Engeland. De vorige winnaar, de Verenigde Staten, verloor in de achtste finales van Zweden na een opvallende – en vooral nipte – penalty. De volgende editie van het toernooi zal in 2027 plaatsvinden en misschien zal België dat toernooi mee organiseren.

WK 2027

Samen met Nederland en Duitsland heeft ons land zijn kandidatuur voor het wereldkampioenschap in 2027 ingestuurd. In een algemeen statement lieten de federaties weten dat ze “in lijn staan met wat de FIFA van een gastland verwacht”. Daarbij beloven de landen ook vlotte transportverbindingen tussen de verschillende gaststeden.

De drie landen kunnen wel rekenen op enorme concurrentie. Ook Mexico & de Verenigde Staten, Zuid-Afrika én Brazilië hebben zich namelijk al kandidaat gesteld. De beslissing zal in mei 2024 door de FIFA gemaakt worden.

Welke Belgische stadions er eventueel geschikt zouden zijn, is nog niet bekend. Al is het Koning Boudewijnstadion alvast niet in het dossier opgenomen. De KAA Gent Arena zou dan weer wel veel kans maken.

Meer