Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belg wordt voorzitter van Britse telecomgroep Vodafone

Logo Business AM
Business

22/05/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Jean Francois van Boxmeer (links) in zijn dagen als CEO van Heineken - EPA

De Belg Jean-Francois Van Boxmeer wordt voorzitter van de raad van bestuur bij de Britse telecomgroep Vodafone. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

In februari maakte Van Boxmeer bekend dat hij in juni de Nederlandse bierbrouwer Heineken zou verlaten. Hij was meer dan 35 jaar actief bij de het Nederlandse bierconcern, waarvan 15 jaar als CEO.

Sinds 2001 is hij lid van de raad van bestuur, en vier jaar later werd hij tot CEO verkozen. In de jaren die volgden deed hij tal van overnames. In België ging onder andere Alken-Maes naar de Nederlanders. Van Boxmeer deed in zijn eerste tien jaar als CEO liefst vijftig overnames. Onder zijn beleid is het bedrijf in omzet meer dan verdubbeld.

Van Boxmeer vertrekt bij Heineken uit eigen beweging. ’Ik voel dat het moment daar is voor een generatiewissel’, zei de Belg in februari. 

Per 28 juli gaat hij nu bij Vodafone aan de slag als niet-uitvoerend bestuurder. In november volgt hij dan Gerard Kleisterlee opvolgen als bestuursvoorzitter. 

Vodafone is de op British Telecom na grootste telecomoperator van het Verenigd Koninkrijk. In België behoort Proximus tot het partnernetwerk van Vodafone. De Vodafone groep bezat tot 2006 nog een kwart van de aandelen in Proximus. In dat jaar werden de aandelen verkocht aan Belgacom.

De benoeming van Van Boxmeer is overigens nog niet definitief. Indien de aandeelhouders het willen kunnen ze tijdens een algemene jaarvergadering op 28 juli tegen de benoeming stemmen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO