Belg brengt vliegende auto van Jetson dichterbij, met dank aan will.i.am

De vliegende auto wordt stilaan realiteit. Stéphan D’haene, de Belgische CEO van pionier Jetson, brengt de Jetson ONE op de markt voor 98.000 dollar en heeft er al 300 stuks van verkocht. Het bedrijf heeft popster will.i.am als een van zijn financiers.

Waarom is dit belangrijk?

Met de zogeheten eVTOLs, elektrische vliegende voertuigen die verticaal kunnen landen en opstijgen, kan een volledig nieuwe mobiliteitsvorm ontstaan voor korte afstanden. Ze kunnen een alternatief vormen voor de auto en worden daarom ook vliegende auto of luchttaxi genoemd.

In het nieuws: Het zeven jaar oude luchtvoertuigbedrijf Jetson, dat zijn naam ontleend aan de tekenfilmserie The Jetsons, doet drie belangrijke aankondigingen op korte tijd.

  • Het bedrijf met hoofdkantoor in Italië heeft 15 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, waaronder rapper will.i.am van de Black Eyed Peas. Een bijkomende financieringsronde staat al in de steigers.
Muzikant en entrepreneur will.i.am - Getty Images
  • Er was ook nieuws op het terrein. De Jetson ONE, het eers
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer