De beleggings- en levenslessen van Warren Buffett en Charlie Munger: krasse negentigers houden aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway in de ban

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse aandeelhoudersmeeting van Berkshire Hathaway plaats. Dat is de succesvolle holding van Warren Buffett (92) en zijn rechterhand Charlie Munger (99). Investeerders komen van heinde en verre om de wijsheid van Het orakel van Omaha te horen.

Waarom is dit belangrijk?

Warren Buffett wordt weleens de meest succesvolle belegger op aarde genoemd. Aandeelhouders komen niet alleen voor beleggingsadvies van de 92-jarige, maar ook voor levenswijsheid. Buffett en Munger hadden het onder meer over AI, Apple, Elon Musk, de bankencrisis en de dollar.
De jaarvergadering van Berkshire Hathaway in Omaha, Nebraska (VS) afgelopen zaterdag - Getty Images

Artificiële intelligentie

  • Buffet en Munger lopen niet warm voor AI. Ze zijn overtuigd dat old fashioned intelligentie ook goed werkt. “We zullen meer robots zien over de wereld”, zei Munger. “Maar persoonlijk ben ik sceptisch tegenover sommige van delen van de AI-hype.”
  • “AI zal de wereld veranderen”, gaf Buffett toe. Maar het zal de menselijke intelligentie niet overtroe
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.