Beleggen in energie: interessantste bedrijven zijn “niet afhankelijk van olieprijs”

De energiesector is al een tijdje het enige lichtpuntje in de donkere tijden op de aandelenmarkten. Toch zijn ook energieaandelen onlangs getroffen door een terugval, die grotendeels te wijten valt aan de recessievrees op de oliemarkt. Sommige energiebedrijven hoeven voor goede resultaten echter niet (of minder) te teren op verhoogde olieprijzen.

Waarom is dit belangrijk?

De energie-index van de Amerikaanse S&P bevindt zich nu op bearish terrein, met een daling van ongeveer 23 procent sinds het bereiken van een meerjarig hoogtepunt op 8 juni. Toch blijft de energiesector de enige die voor 2022 in het groen staat, met een winst van 27 procent.

In het huidige economische klimaat, dat gedomineerd wordt door torenhoge inflatie en toenemende recessiezorgen, zeggen deskundigen aan het zakenmedium CNBC dat energiebeleggers zich nu op één tak van de sector moeten richten: de midstream.

  • Midstream-energiebedrijven houden zich bezig met activiteiten op het gebied van energie-infrastructuur, zoals transport (pijpleidingen), opslag en verwerking. Ze vormen de schakel tussen energieproducerende bedrijven (upstream, bvb. exploratie- of boo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20