Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 01 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belangrijkste producent van medische handschoenen halveert fabriekspersoneel

Logo Business AM
Coronacrisis

25/03/2020 | Sten Maelfeyt | 3 min leestijd

EPA

Maar liefst drie van de vijf medische handschoenen op de wereld komen uit Maleisië. Door recente beperkingen moeten de handschoenfabrieken nu op halve kracht werken. Op die manier wil de overheid het coronavirus indammen.

Maleisië is het zwaarst getroffen land door het virus in Zuidoost-Azië. Er zijn 1.800 vastgestelde besmettingen en 17 doden. De overheid neemt dan ook strenge maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Buitenlanders mogen het land niet meer binnen en het leger werd ingezet om een sluiting van twee weken af te dwingen. Door de laatste maatregelen moeten fabrieken vanaf 18 maart de productie staken.

Tijdens deze crisis vertrouwen miljoenen gezondheidsmedewerkers op de productie van medische handschoenen. De grootste fabrikant van medische handschoenen ter wereld, Top Glove Corp Bhd, heeft de capaciteit om 200 miljoen handschoenen per dag te maken. Maar door een stopzetting van de leverancier zijn er slechts twee weken aan dozen over om ze in te verzenden, vertelde de oprichter aan Reuters. Voor Top Glove komt de productie van handschoenen niet in gevaar. Meer dan 80 procent van de fabrieken werken automatisch. Andere fabrieken komen wel in de problemen.

Helft personeel

Fabrikanten die essentieel worden geacht, krijgen toestemming om een ​​vrijstelling aan te vragen. Toch kunnen ze maar met de helft van hun personeel werken om de kans op verspreiding van het virus op een drukke werkplek te verkleinen. Fabrieken moeten ook aan de binnenlandse vraag voldoen voordat ze hun producten mogen exporteren. Door de beslissing komt de handschoenenindustrie in Maleisië in de problemen.

‘Elke stopzetting van de productie- en administratieve segmenten van onze industrie zou een absolute stopzetting van de productie van handschoenen betekenen en zal rampzalig zijn voor de wereld’, zei Denis Low, de president van de Malaysian Rubber Glove Manufacturers Association. Dat verklaarde hij deze week volgens AP. Hij vermeldde ook dat de vereniging verzoeken had gekregen voor miljoenen handschoenen van ongeveer 190 landen. In een verklaring zei MARGMA dat de kosten met 30 procent zouden stijgen door de maatregelen en dat kopers ermee instemden dat te betalen.

Slechte werkomstandigheden

De handschoenensector in Maleisië is al veel in opspraak gekomen door de erbarmelijke werkomstandigheden. Arbeidsmigranten worden er mishandeld en blootgesteld aan giftige stoffen. Het is heet en vermoeiend werk.

Andere landen die handschoenen maken, waaronder Thailand, Vietnam, Indonesië, Turkije en vooral China, zien hun productie ook verstoord door het virus. Welke effect dit op onze voorraad zal hebben is nog niet geweten.

Source: The Washington Post


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton