Bel20 rond opnieuw de kaap van 4.000 punten

De Europese beurzen hebben de verliezen van dinsdag volledig gecompenseerd. De Bel20 is er zelfs in geslaagd om opnieuw de kaap van 4.000 punten te ronden.

Na de teleurstellende koersbewegingen van gisteren kleurden de Europese beurstabellen woensdagavond opnieuw groen. De Eurostoxx50 deed er 1,85 procent bij.

4.000 punten

De Bel20 heeft een boost gekregen van 1,5 procent. Daarmee heeft de Belgische sterindex opnieuw de symbolische kaap van 4.000 punten gerond. In april was de index er al voor de eerste keer sinds de start van de coronacrisis in geslaagd om door dat plafond te breken. Maar na enkele teleurstellende handelsdagen moest de Bel20 opnieuw wat terrein prijsgeven.

Solvay was de uitschieter in de sterindex. Het aandeel van de chemiereus ging er 4,5 procent op vooruit. Solvay kon beter dan verwachte kwartaalresultaten voorleggen. Zo is de nettowinst gestegen met 2 procent tot 240 miljoen euro. Het bedrijf heeft meteen ook de jaardoelstellingen verhoogd. Proximus was één van de weinige verliezers in de Bel20. Het telecombedrijf was met een verlies van 1,6 procent de hekkensluiter.

Heropleving Wall Street

Wall Street is de beursdag goedgezind gestart. Kort na het luiden van de openingsbel deed de Dow Jones er 0,1 procent bij en won de S&P500 0,3 procent. De Nasdaq ging er 0,7 procent op vooruit.

De Amerikaanse techindex heeft gisteren een verlies geleden van bijna 2 procent na een uitspraak van Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, over eventuele renteverhogingen. Vandaag heeft Yellen haar uitspraak wel gecorrigeerd. Ze benadrukte dat ze geen renteverhoging voorspelt of aanbeveelt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20