Bel20 opent dieprood met verlies van 4 procent

De Europese beurzen kleuren maandagochtend donkerrood. Na een tweetal uur handelen koerste de Bel20 al dik 4 procent lager.

Van de belangrijkste beurzen lijkt de schade alleen in Londen beperkt te blijven. Amsterdam en Parijs verliezen elk ruim 3,5 procent. Frankfurt zit 3,2 procent lager en Londen doet het zoals gezegd beter met 0,3 procent. vrijdag waren er al aanzienlijke verliezen op Wall Street. En uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump doen vrezen voor een nieuwe episode van de handelsspanningen tussen zijn land en China.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1257041819097092096

Het verlies in Amsterdam heeft te maken met de duik van PostNL. De postgroep noteert dan wel een hogere omzet uit pakjesleveringen, maar vreest in de toekomst ‘zowel uitdagingen als kansen’. Ook kondigden de Nederlanders maandagmorgen aan dat er tegen eind 2021 een nieuw sorteer- en distributiecentrum gebouwd wordt in het Antwerpse Willebroek. En nabeurs is het trouwens de beurt aan de Belgische postverdeler Bpost om met resultaten naar buiten te komen.

Dichter bij huis is het verlies vooral voor de brouwer AB InBev en de banken ING en KBC. Zij noteren dalingen van respectievelijk 7, 6 en nog eens 7 procent. Bij modeketen FNG is de malaise intussen compleet. Zondagavond maakte de groep boven Brantano bekend dat de CEO ‘om medische redenen’ opstapt.

Maandagmorgen bleek dan dat het bedrijf aan obligatiehouders vraagt om de volgende rentebetaling een jaar uit te stellen. Het aandeel struikelt daarop met 23 procent en is nog maar 3,60 euro waard. Sinds het begin van dit jaar daalde het aandeel al 80 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20