Bel20 netjes in het groen dankzij onder meer stijging Ackermans & van Haaren

De Europese beurzen hebben de eerste beursdag van het jaar stevig in het groen afgesloten. De investeringsgroep Ackermans & van Haaren was de sterkste stijger in de Bel20.

De Bel20 heeft de beursdag 1,19 procent hoger afgesloten. Die stijging is onder meer te danken aan Ackermans & van Haaren. De investeringsgroep was met een stijging van 2,85 procent de primus van de Belgische sterindex.

De grootbank ING was zowaar de enige in de klas die de dag heeft afgesloten met het verlies. Het aandeel ging 0,38 procent lager.

Winst voor Entain na overnamebod

De Eurostoxx50 sloot de beursdag af met een winst van 0,33 procent. Een van de grote Europese winnaars is het Londense gokbedrijf Entain. Het aandeel schoot maar liefst 25,28 procent de hoogte in nadat de Amerikaanse casino-uitbater MGM Resorts een bod heeft uitgebracht op het bedrijf. Entain heeft uiteindelijk het bod afgewezen.

Het supermarktconcern Ahold Delhaize gaat beginnen met de inkoop van 1 miljard euro aan eigen aandelen. Het inkoopprogramma werd begin november aangekondigd en moet nog voor het einde van dit jaar worden afgerond. Het aandeel steeg met 2,94 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20