Bel20 geeft andere Europese beurzen het nakijken

Van alle Europese beurzen mocht de Brusselse woensdagavond de beste prestatie noteren. De Bel20 sloot af met een winst van 5,4 procent.

De grote winst had te maken met de prestatie van de Gentse biotech’er Argenx, dat een dikke 29 procent hoger koerste. Het bedrijf kwam dinsdag met nieuwe resultaten van zijn middel tegen een spierziekte naar buiten. Daaruit bleek dat de toestand van twee derde van de patiënten zichtbaar verbeterde na een behandeling met hun medicijn.

Voorts deden enkele bedrijven uit de financiële sector het goed. Nu de economie weer wat op gang komt, winnen grootbanken KBC en ING respectievelijk 12,7 procent en 6,8 procent. Verzekeraar Ageas doet er 8,2 procent bij. Ook dat speelde mee in de eindwinst van de Bel20.

Smartphotogroup hield het op enige afstand bij een magere bonus van 1,68 procent en een slotkoers van 18,20 euro. De fotodienstengroep rondde de aankoop van 3 miljoen euro aan eigen aandelen af. Daardoor is een koopsteun weggevallen in de markt.

Gemiddeld sloten de Europese beurzen af met een winst van 1,2 procent. Daarbij speelden de gebeurtenissen in Azië mee. China probeert om de spanningen met Hongkong af te zwakken én ruimer is de hoop op een werkend vaccin tegen Covid-19, wat de markten overal gunstig stemt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20