Nieuwe hoop op coronavaccin stuwt Amerikaanse beurzen hoger

Een nieuwe dag, een nieuw potentieel coronavaccin. Beleggers lijken er maar geen genoeg van te krijgen en brengen de Amerikaanse aandelenmarkten op winst. De brede S&P500 stijgt 2 procent en komt daarmee voor het eerst sinds begin maart boven 3.000 punten.

De Dow Jones gaat 2,5 procent hoger, de techbeurs Nasdaq doet er 1,4 procent bij.

De rally is deels ingegeven door een aankondiging van het farmabedrijf Novavax. Het bedrijf is met een studie op mensen begonnen voor een potentieel coronavaccin. Het is het zoveelste potentiële vaccin in een lange rij, maar dat kan de markt niet deren. Het aandeel opent 12 procent hoger.

Heropening

Voorts zijn beleggers zeer te spreken over de heropening van de Amerikaanse economie. In de meeste staten is het stilaan weer business as usual en heel wat bedrijven kunnen daarvan profiteren. De cruisegroep Carnival springt 11 procent hoger en de vakantieparkenuitbater MGM stijgt 9 procent, net als de vliegtuigmaatschappijen United en Southwest Airlines.

Amerikaans president Donald Trump grijpt de goede beursopening alvast aan om te pleiten voor een volledige heropening van alle staten.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265277965383983104
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20