Bekaert-topman stapt op

Matthew Taylor, de topman van staaldraadfabrikant Bekaert, stopt in mei als CEO. Operationeel directeur Oswald Schmid neemt tijdelijk over.

De 60-jarige Brit stond sinds mei 2014 aan het roer van de staaldraadfabrikant. Daarvoor werkte hij bij autoproducent Ford, als directeur marketing en verkoop. Na een carrière van 20 jaar stapte hij over naar machinebouwer JCB en uiteindelijk kwam hij bij Bekaert terecht.

Opmerkelijk: exact één jaar geleden voerde Taylor nog een grondige herschikking door in het directie- en bestuurscomité. Dat was volgens de topman nodig om de prestaties van het bedrijf te verbeteren. De voormalige VRT-baas én Bekaert-topman Bert De Graeve besloot daarop om zijn mandaat als voorzitter na 5 jaar niet meer te verlengen. Hij verdween in alle stilte.

‘Matthew Taylor heeft om persoonlijke redenen besloten om zich terug te trekken’, zo meldt Bekaert donderdag in een persbericht. Operationeel directeur Oswald Schmid wordt interim-CEO, in afwachting van de benoeming van een nieuwe topman.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20