Bekaert springt meer dan 11 procent hoger na goede cijfers

De West-Vlaamse staaldraadgroep Bekaert profiteert vrijdag van een goede kwartaalupdate. Beleggers sturen het aandeel tot 11 procent hoger rond 10 uur. De Europese beurzen gaan licht in het groen.

Bekaert pakt uit met stevige kwartaalresultaten. De omzet ging er 24 procent op vooruit tegenover het tweede kwartaal, dat wel uitzonderlijk zwak was. Jaar op jaar ging de omzet voor het derde kwartaal 8 procent lager, over de eerste negen maanden van dit jaar was er een omzetverlies van 16 procent.

Toch hebben beleggers het vertrouwen dat het herstel opnieuw is ingezet en sturen ze het aandeel hoger. Het doet er 11,3 procent bij.

In de Bel20 neemt de staalproducent Aperam de leiding, mogelijks in de slipstream van Bekaert. De Luxemburgers winnen 1,6 procent.

Farma

Ook het biotechbedrijf Galapagos gaat 0,6 procent in het groen nadat een Amerikaanse vermogensbeheerder het aandeel een koopadvies geeft. Hij zet het koersdoel op 170 dollar, wat zo’n 40 procent meer is dan de slotkoers donderdag.

De Bel20 zelf noteert 0,3 procent hoger.

In Amsterdam doet de technologiegroep Prosus er 2,4 procent bij, in Frankfurt staat het farmabedrijf Merck aan kop met 1,2 procent winst.

De brede Europese index EuroStoxx50 wint 0,3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20