Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 31 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bedrijven zetten A.I. en gezichtsherkenningstechnologie in bij rekrutering personeel

Logo Business AM
Business

30/09/2019 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

In Groot-Brittannië zetten bedrijven voor het eerst artificiële intelligentie (A.I.) en gezichtsherkenning in wanneer ze nieuwe medewerkers rekruteren. Unilever is een van de bedrijven die het taalgebruik, de intonatie en de gezichtsuitdrukking van de verschillende kandidaten filmt wanneer ze hen een reeks vragen laten beantwoorden.

Algoritmes doen de rest. Ze halen er daarna de beste kandidaten uit door hun opnames te vergelijken met een reeks van 25.000 andere opnames van mensen die uiteindelijk succesvol bleken in de job.

De software die wordt ingezet is van Amerikaanse makelij. Het Amerikaanse Hirevue maakt zich sterk op deze manier meer kandidaten te kunnen interviewen dan door gewoon op cv’s te vertrouwen.

25.000 indicatoren per video van 15 minuten

Elke video van 15 minuten geeft het systeem 25.000 indicatoren. Dat laat het systeem toe een meer betrouwbaar en objectief idee te vormen over de toekomstige prestaties van de kandidaat. Wars van elk menselijk vooroordeel. Het bedrijf maakt zich sterk elke 90 dagen 1 miljoen interviews aan zijn database toe te voegen. Daaruit worden dan 150.000 voorselecties gesorteerd. 80% tot 90% van de uiteindelijke beslissing om iemand een job aan te bieden zou op zijn verbale- en taalvaardigheid zijn gebaseerd.

Gebruiken kandidaten lange of korte zinnen? Spreken ze traag of snel? Gebruiken ze spreektaal of eerder academische termen? Op die manier worden televerkopers, topverkopers en wetenschappers al snel zichtbaar. Maar ook de gelaatsuitdrukking leert veel over een mens. Lacht de kandidaat veel, fronst hij het voorhoofd, verraadt zijn gezichtsuitrukking zijn emoties? Allemaal zaken die belangrijk zijn voor mensen die in hun job vaak in contact komen met anderen.

Bedrijven die het systeem gebruiken tonen zich volgens Hirevue enthousiast. Sommige zouden een stijging in de verkopen van 15% hebben laten opmeten.

“Vooroordelen zitten onvermijdelijk in het systeem ingebouwd”

Maar Academici en privacy-activisten zijn minder enthousiast. Volgens hen zitten in A.I. onvermijdelijk vooroordelen ingebouwd. Die zullen onvermijdelijk een aantal kandidaten discrimineren. Talentvolle kandidaten ziet men zo over het hoofd, omdat ze niet aan de normen beantwoorden. Vooral mensen ‘ die goed zijn op video’ zouden van het systeem profiteren, luidt de kritiek.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO