Amerikaanse batterijsector op volle toeren na invoering klimaatwet; fabrikanten trekken weg uit China

De Amerikaanse batterijsector zal voor het eerst in meer dan 10 jaar zijn productie verhogen, als gevolg van toenemende interesse.

Waarom is dit belangrijk?

In augustus ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden de Inflation Reduction Act (IRA), het grootste pakket klimaatmaatregelen in de geschiedenis van de VS. Daarbij werd ruim 369 miljard dollar vrijgemaakt, een bedrag dat de Democraat moet helpen zijn drievoudig doel te bereiken: klimaatverandering bestrijden, extra jobs creëren en de afhankelijkheid van China afbouwen. Er kunnen nu onder meer autobouwers beroep doen op forse belastingverminderingen, tot wel 7.500 dollar per voertuig. Om die reden trekken tal van bedrijven nu terug naar de Amerikaanse markt.

De essentie: Steeds meer bedrijven trekken naar de Amerikaanse batterijsector, als gevolg van de nieuwe klimaatwet, volgens berichtgeving van de Financial Times.

  • Noord-Carolina lijkt zijn marktdominantie op vlak van lithium terug te winnen, nadat China de voorbije jaren de markt behoorlijk domineerde. Dat is een grote stap gezien het schaarse metaal van cruciaal belang is voor de productie van elektrische voertuigen (EV), en andere elektronica.
  • Biden wil dat tegen 2030 elektrische wag
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.