Batterij voor elektrische auto laadt in vijf minuten op

Voor het eerst is een fabrikant er in geslaagd een batterij voor een auto te ontwikkelen die in vijf minuten volledig opgeladen kan worden. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Elektrische auto’s kunnen met de vernieuwing even snel worden ‘bijgetankt’ als een benzine- of dieselauto.

De batterij is ontwikkeld door het Israëlische bedrijf StoreDot en gefabriceerd door het Chinese Eve Energy. Eerder maakte StoreDot al batterijen voor telefoons, drones en elektrische steps die heel snel op te laden zijn. Bedrijven als Daimler, BP en Samsung hebben in StoreDot geïnvesteerd – het bedrijf wist tot nu toe 130 miljoen dollar binnen te slepen en werd door Bloomberg in 2020 verkozen tot ‘New Energy Finance Pioneer’.

Om de batterij in vijf minuten op te kunnen laden is wel een hele krachtige oplader nodig. Dat betekent dat de voorzieningen om auto’s op te laden moeten worden aangepast. Met de infrastructuur die nu aanwezig is kunnen de batterijen in vijf minuten voldoende worden opgeladen om zo’n 160 kilometer te rijden – daarmee kun je van Brugge naar Charleroi.

Het bereik en de laadtijd van een elektrische auto zijn belangrijke factoren wanneer iemand overweegt een elektrische auto aan te schaffen. Door elektrische auto’s sneller op te kunnen laden zullen meer mensen de overstap willen maken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20