Barco komt opnieuw boven water en LOVE voor Orange op Brusselse beurs

Na twee dagen van verliezen doet Barco het vrijdag weer iets beter. Het aandeel staat rond 10.15 uur 3,2 procent hoger. De Bel20 gaat 1,1 procent vooruit en ook de andere Europese beurzen staan in het groen.

Barco heeft een moeilijke week achter de rug. Woensdag moest het bedrijf toegeven dat in het derde kwartaal de omzet met maar liefst 37 procent in het rood gegaan is. De Kortrijkse technologiegroep heeft 2020 opgegeven, zei ze tussen de lijnen in een persbericht. De vele bioscoopsluitingen en thuiswerk leveren niets meer op voor de West-Vlamingen.

Woensdag ging het aandeel 17,5 procent onderuit en donderdag kwam daar nog eens 3 procent bij, maar vrijdag herneemt het. Het gaat 3,2 procent hoger en is daarmee de sterkste stijger in de Brusselse sterindex Bel20.

Tech

Ook Orange doet het goed. De telecomoperator verkocht in het derde kwartaal meer abonnementen van zijn LOVE-bundel, maar verdiende minder per klant. Toch zijn beleggers tevreden en ze sturen het aandeel 1,1 procent hoger.

Het technologiebedrijf Econocom verliest dan weer 17,5 procent nadat het waarschuwde voor zijn omzet dit jaar. Ondanks zijn optimistische berichten de voorbije maanden, zal die toch stevig dalen.

Montage

De sterkste stijger in heel Europa is de Franse montagesoftwaremaker Dalet die er meer dan 32 procent bijdoet nadat uitlekte dat hij in overnamegesprekken zit met een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

De Europese brede index EuroStoxx50 doet er 0,9 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20