Barco en Argenx nemen Bel20 niet mee in hun val

De Bel20 heeft de beurs donderdag afgesloten op nagenoeg hetzelfde niveau als bij de opening. Barco en Argenx waren de grootste verliezers in de index.

De Bel20 is met een stijging van 3 basispunten quasi op hetzelfde niveau blijven steken als bij de opening.

Een van de opvallendste verliezers donderdag was het Gentse biotechbedrijf Argenx. Het aandeel ging 3,18 procent lager. KBC Securities en Degroof Petercam hadden doorheen de beursdag hun advies voor het aandeel gewijzigd van ‘kopen’ naar ‘houden’.

Ook Barco heeft de beursdag in mineur afgesloten. De grootbank ING oordeelde donderdag dat het aandeel niet langer koopwaardig is. De bank deed dat na de teleurstellende kwartaalcijfers die het technologiebedrijf woensdag aankondigde. Het aandeel ging 3,05 procent lager.

Deceuninck veerde dan weer 5,05 procent op. De producent van pvc-ramen zag zijn omzet in het derde kwartaal met 7,5 procent stijgen naar 177,7 miljoen euro.

Minutieuze dip voor Eurostoxx 50

De Eurostoxx 50 ging lichtjes lager (-0,33 procent) bij de sluiting van de beurzen.

Unilever steeg met 0,12 procent nadat het positieve kwartaalcijfers kon voorleggen. De omzet ging 4,4 procent hoger naar 13 miljard euro. Over de eerste drie kwartalen kwam die omzet op 38,6 miljard.

Flow Traders zakte met 8,31 procent. De analisten gingen uit van een nettowinst van 34,3 miljoen euro, maar de realiteit was heel wat somberder. De uiteindelijke nettowinst bedroeg 23 miljoen euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20