Barbiepop met hoorapparaat, rolstoel of huidziekte: Mattel gaat voor meer diversiteit

Mattel heeft een hele resem aan nieuwe Barbiepoppen gelanceerd. Het gaat daarbij om poppen met verschillende lichamelijke verschillen. Zo zijn er Barbies en Kens met hoorapparaten, rolstoelen, huidziekten, protheses, enzovoort. Het is nog niet bekend of de poppen binnenkort ook in ons land te verkrijgen zullen zijn.

Om meer aandacht te vragen voor body diversity heeft speelgoedbedrijf Mattel een aantal nieuwe Barbiepoppen op de markt gebracht. Er was al een tijdje vraag naar poppen met verschillende lichamelijke ‘letsels’, en nu heeft het bedrijf er dus ook officieel op ingespeeld. Bij de nieuwe designs zit onder andere een Barbie met een hoorapparaat en een Ken met de huidziekte vitiligo.

Diversiteit

Het representeren van de huidige maatschappij is een belangrijk thema bij speelgoedbedrijven. Om die reden besliste Mattel om een groot aantal nieuwe poppen te lanceren, waarbij ook heel wat met verschillende lichamelijke kenmerken. Die nieuwe poppen maken deel uit van de Barbie Fashionista-lijn die ervoor wil zorgen dat kinderen zich aanvaard en welkom voelen in de samenleving.

Die lijn lanceerde eerder al een groot aantal nieuwe poppen met verschillende huidskleuren, haarkleuren en oogkleuren. Met deze nieuwe toevoeging komen daar poppen met een hoorapparaat, rolstoel, prothese bij. Ook de huidziekte vitiligo krijgt een plaats in de nieuwe lijn.

“Het begon met enkele verschillende huidskleuren, haarkleuren en texturen, maar The Fashionistas zijn ondertussen uitgegroeid tot iets groter. We zijn nu ook bezig met verschillen in lichamen, permanente bepeerkingen, poppen zonder haar, …”, vertelt marketingdirecteur Kelly Philp aan Insider. Er zouden ondertussen al meer dan 175 verschillende poppen bestaan. Of de nieuwe Fashionista-lijn ook in België beschikbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20