Banken geven geen nieuwe leningen aan FNG (Brantano)

Banken draaien de geldkraan dicht voor FNG, het moederbedrijf van Brantano. Dat schrijft De Tijd en bevestigt FNG aan onze redactie.

De banken hebben hun lopende kredieten nog niet opgezegd, maar zijn niet van plan om nog nieuwe leningen uit te geven. FNG staat op dit moment al voor 260 miljoen euro in schulden bij de banken. ‘De banken zijn wel bereid zich constructief op te stellen als FNG nieuwe financieringsmogelijkheden op tafel zou leggen’, zegt FNG in een mededeling. De banken wilden geen commentaar kwijt.

FNG gelooft dat een redding nog mogelijk is zonder extra te moeten bijlenen en heeft daarvoor vier pistes op tafel liggen: het eerste idee is dat een investeringsfonds geld pompt in het bedrijf, in combinatie met een vermindering van de bankenschuld. De tweede piste is om een aantal obligaties om te zetten in aandelen.

Stock opkopen

Dan is er nog het voorstel van een extern iemand die oude stockvoorraden wou opkopen, wat al wat geld in het laatje kan brengen. En als laatste optie wil FNG een deel van zijn winkels of merken verkopen.

De raad van bestuur bekijkt de opties en legt ze later voor aan de aandeelhouders.

September

Het geld zal welkom zijn voor de modegroep. Nog voor de coronacrisis zat het bedrijf al 734 miljoen euro in de schulden en dat zal zeker opgelopen zijn nu de meeste winkels drie maanden gesloten zijn geweest. Onlangs maakte FNG ook de resultaten over 2019 bekend. Het verlies bedroeg 300 miljoen euro, ook nog voor corona.

Het bedrijf wordt nu beschermd tegen zijn schuldeisers en heeft nog tot september om met een reddingsplan te komen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20