Banken duwen Bel20 in het rood

De Bel20 heeft de tweede beursdag van de week in het rood afgesloten. De beurswinst van Galapagos woog niet op tegen het verlies van de grootbanken.

De Bel20 heeft de beursdag 0,85 procent in het rood afgesloten. Galapagos was met een winst van 3,75 procent de primus van de Belgische sterindex. Het farmabedrijf kreeg een stevige boost nadat Morgan Stanley het koersdoel voor Galapagos had verhoogd tot 129 dollar.

Verlies voor de banken

KBC en ING hebben het dinsdag zwaar te verduren gekregen. Die twee grootbanken verloren respectievelijk 2,15 en 2,55 procent.

Gimv won 1,4 procent nadat het investeringsmaatschappij liet weten dat het OTN Systems verkoopt aan het Amerikaanse Belden.

Cofinimmo gaat investeren in Ierland. De vastgoedgroep neemt zes rust- en verzorgingstehuizen en één revalidatiekliniek over. Toch verloor het aandeel 1,1 procent.

Alstom stevig in het groen

De Eurostoxx50 eindigde 0,15 procent in het rood. Bij onze buurlanden kon enkel de Nederlandse AEX op het einde van de handelsdag groene cijfers voorleggen. De index sloot de beursdag af met 0,15 procent winst.

Prosus was met een winst van 4 procent de sterkste stijger in de AEX. Het mediaconglomeraat gaat investeren in het Indiase techplatform DeHaat.

Alstom publiceerde de cijfers over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Daaruit blijkt dat de treinbouwer zijn orders tijdens dat kwartaal zag dalen van 3,56 miljard naar 1,83 miljard euro. Tegelijk liet Alstom weten dat het orderboekje op 31 december met 40 miljard euro gevuld is. Het aandeel sloot de beursdag 6,3 procent hoger af.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20