Nog een bank verhoogt binnenkort de spaarrente tot 3 procent, maar niet voor iedereen

Nadat ING en Beobank hebben aangekondigd dat ze de rente op één van hun spaarboekjes binnenkort zullen optrekken tot minstens 3 procent doet de nichespeler Santander Consumer Bank nu hetzelfde. Al zal dat tarief niet voor iedereen gelden.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


In het nieuws: Santander Consumer Bank wijzigt op 20 november de spaarrentes.

  • De bank verhoogt de rente op het spaarboekje Vision Max van 2,85 naar 3 procent.
    • Santander Consumer Bank is de derde bank waarvan de rente binnenkort de kaap van 3 procent zal ronden. ING verhoogt op 1 december de rente op Tempo Sparen van 2,25 naar 3 procent. Bij Beobank stijgt de rente op de Step-Up-rekening diezelfde dag naar 3,1 procent, tegenover 1,5 procent vandaag.
  • Santander Consumer Bank wijzigt ook de rente van de spaarformule Vision+. Dat tarief stijgt volgende week van 2,65 naar 2,85 procent.

Sparen met beperkingen

Opgemerkt: Tempo Sparen, Step Up en Vision Max zullen binnenkort de meest lucratieve spaarboekjes op de markt zijn. Spijtig genoeg komen die formules wel met beperkingen.

  • Bij Vision Max komen enkel spaarders die tussen 125.000 en 200.000 euro opzijzetten in aanmerking voor de rente van 3 procent. Wie niet aan die spaarvoorwaarden voldoet, moet tevreden zijn met een rente van 1,9 procent.
    • Vision+ is beschikbaar voor alle klanten, ongeacht wat hun spaarbudget is.
  • Bij de Step-Up-spaarrekening en Tempo Sparen moet je dan weer rekening houden met spaarlimieten. ING laat je maximaal 500 euro per maand opzijzetten. Bij Beobank bedraagt de maandelijkse limiet 750 euro. Zoals we eerder al schreven hebben die spaarbeperkingen een impact op het reële rendement.
Meer