Badkamerspecialist Facq valt na 140 jaar in Duitse handen

Facq, het Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in sanitair, verwarming en energiebesparing, wordt grotendeels overgenomen door zijn Duitse sectorgenoot GC-Gruppe.

Dat kondigt Facq aan. De gelijknamige stichtende familie behoudt een ‘zeer belangrijk’ minderheidsbelang. De financiële details blijven confidentieel.

‘Met deze stap wil Facq zijn ontwikkeling verderzetten, zijn nationale verankering versterken en tegelijkertijd putten uit de ervaring en de kracht van een grote Europese partner’, zegt het familiebedrijf.

Europese reus

Sinds de oprichting, door Jean Facq 140 jaar geleden, is het Belgische familiebedrijf gestaag gegroeid tot de referentiepartner voor sanitair, verwarming en energiebesparing voor professionals in de bouwsector. Vandaag stelt het bedrijf bijna 900 mensen tewerk en beschikt het over 44 sanicenters, 15 showrooms en 3 regionale opslagplaatsen.

GC-Gruppe is een paar maatjes groter. De grootste Europese verdeler voor professionals op het vlak van sanitair, verwarming, airconditioning en ventilatie is aanwezig in 16 Europese landen en stelt bijna 24.000 mensen tewerk op ongeveer 1.600 locaties.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20